We zijn verplicht - gedwongen door de overheid en de zorgverzekeraars - om heel veel informatie op te slaan in een Medisch Dossier.

Maar wat gebruiken we er eigenlijk van?

De praktijk wijst uit dat dat betrekkelijk weinig is. Ja, we maken facturen en soms kijken we de laatste informatie die we van een behandeling hebben gemaakt, nog even terug voordat we aan de volgende behandeling beginnen. Maar verder......?

Uit een groot onderzoek van een paar jaar geleden bleek dat 90% van de informatie die we opslaan, na een jaar niet meer wordt ingekeken. En toch moeten we dat allemaal bewaren van de overheid. 15 jaar lang!!

Ja, zul je zeggen, maar de computers van tegenwoordig kunnen heel veel opslaan! Natuurlijk is dat zo, maar waarom informatie opslaan als je het toch niet of nauwelijks gebruikt?

Of......

Misschien kun je wel wat doen met al die informatie die we toch moeten opslaan.
Bijvoorbeeld inzicht krijgen in ziekte beelden en op welke manier je die in de loop der tijden hebt behandeld. Misschien kun je dan zien welke behandeling in het algemeen beter aan slaat dan een andere.

Jullie zijn de vakmensen en als je ons verteld wat je dan wel zou willen weten, dan kunnen we er voor zorgen dat die informatie opgevraagd kan worden.

Iets om over na te denken? Vraag het ons.....